grete tenerife 2014Formand


Grete Schärfe

 

Bernstorffsvej 20 A, lejl. 311

2900 Hellerup

Tlf. 23320630

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Med en sygeplejerskeuddannelse fra 1967 nyder jeg den tvivlsomme ære at være alderspræsident i bestyrelsen. DKS har fyldt meget i mit liv, idet jeg har været ansat i foreningen i 25 år (fra 1973-1998), de sidste 12 år på deltid. Jeg blev valgt ind i bestyrelsen i 2010 og været formand siden 2011.

 

Min sygeplejefaglige erfaring har jeg fra sygehus, plejehjem, hjemmepleje, undervisning, et år i USA og 16 år på KamillianerGaardens Hospice i Aalborg (de sidste fire år som afløser).

Jeg har videreuddannelse fra Danmarks Sygeplejerskehøjskole (1. og 2. del, som det hed dengang) og en 1-årig efteruddannelse i personlig og faglig udvikling og supervision.

 

Jeg er single, har ståsted i folkekirken, føler mig hjemme i Dansk Oase og har gode venner i andre kirkesamfund.

Gennem Nurses Christian Fellowship International, som DKS er medlem af, har jeg relationer til udenlandske kolleger og kendskab til, hvordan kristne sygeplejeforeninger fungerer i andre lande.

 

Patienters åndelige ve og vel er en hjertesag for mig. Det er et emne, jeg siden 1973 har skrevet om, debatteret og undervist i. Og det gør jeg stadig med fornøjelse!

 

Efteråret 2015 flyttede jeg fra Nordjylland til København. Dermed sagde jeg farvel til mit elskede arbejde på hospice i Aalborg og til min tid som aktiv sygeplejerske. Nu bor jeg på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup, er en del af det kristne bofællesskab, Lukasfællesskabet og er frivillig i Sankt Lukas Stiftelsens Kirke som kirketjener. Jeg underviser stadig gerne social- og sundhedspersonale i palliation og åndelig omsorg herhjemme og i udlandet.

 

Mit ønske er, at plejepersonale bliver klædt på til at sætte kristne værdier på dagsordenen i sygeplejen. Det vil jeg med min erfaring og min tid gerne inspirere til.

metteMette Damgaard Nielsen

Sønderbyvej 6, Nr Bork
6893 Hemmet
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jeg er 44 år, uddannet diakon og forholdsvis nyuddannet sygeplejerske.

Jeg har med stor undren oplevet en neglisering af åndelig omsorg såvel i klinikken som i skoleforløbet, og jeg vil gennem DKS gerne være medvirkende til at øge fokus på åndelig omsorg i praksis.

Jeg arbejder som hjemmesygeplejerske.

Privat bor jeg i Vestjylland sammen med min søn og kommer i den lokale Indre Mission i Tarm.Kasserer 
 
gerdaGerda Wad Saïki

Gartnerparken 71
8380 Trige

Telefon: 8654 0622/2734 7180
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jeg er uddannet sygeplejerske fra Silkeborg Sygeplejeskole og har hovedsageligt arbejdet indenfor den medicinske sygepleje på forskellige afdelinger. Jeg har boet og arbejdet 10 år i Norge, heraf 8 år i Oslo, hvor jeg arbejdede på Lovisenberg Diakonale Sykehus. Mens jeg boede i Oslo tog jeg Grundfag i Kristendom på MF.
Jeg kom tilbage til Danmark i 1996, hvor jeg fik arbejde på Odder Sygehus. Fra 2003-2017 var jeg ansat på Infektionsmedicinsk Afdeling på Skejby Sygehus. Jeg har taget efteruddannelse i infektionsmedicinsk sygepleje. Nu arbejder jeg på OK-centret i Egå.

Jeg er optaget af, at faglighed og omsorg i vores fag må følges ad, og hvordan vi kan udvikle begge dele i den travle hverdag og herunder også have fokus på menneskers eksistentielle og åndelige behov.
Privat er jeg gift med Achour Karim, som kommer fra Algeriet og arbejder som pædagog.
Jeg har min baggrund i Folkekirken og Indre Mission.majaMaja Søndergaard Nielsen

 

Jeg blev en del af DKS' bestyrelse i 2012 som repræsentant for de sygeplejestuderende. Jeg blev færdig fra University College Nordjylland i Aalborg i 2014. Jeg har desuden en bachelorgrad i spansk sprog og internationale studier.

For tiden arbejder jeg på et apopleksiafsnit på Aalborg Universitetshospital.

I DKS arbejder jeg med Next Generation og fungerer som sekretær ved bestyrelsesmøder mm.

Jeg er medlem af Aalborg MenighedsCenter, hvor jeg har været børnemedarbejder og simultantolk i en årrække.

 


Næstformand


miriamMiriam Skjerbæk Kobbervedt Mortensen


Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
9440 Abybro

Jeg hedder Miriam Skjerbæk Kobbervedt Mortensen og er 39 år. Jeg er gift på 20.år med min skønne mand Rolf, vi har sammen to drenge; Samuel og Isak på henholdsvis 12 og 7 år.

Efter at have arbejdet i en årrække som guldsmed, fik jeg et kald til at uddanne mig til sygeplejerske. Hvilket kom som en stor overraskelse, men som jeg aldrig har fortrudt at jeg fulgte. Den åndelige og eksistentielle omsorg har siden studietiden ligget mig på sinde.

Jeg har siden min færdiggørelse af studiet, arbejdet som hjemmesygeplejerske i Jammerbugt kommune, hvor jeg også har taget efteruddannelse til sårsygeplejerske.

Siden April 2016 har jeg været ansat som hospice sygeplejerske, på KamillianerGaarden i Aalborg

 

Kirkemæssigt har jeg min baggrund i den højkirkelige karismatiske folkekirke, og glæder mig over den økumeniske udbredelse. 


 

Britta Eckhardtbritta eckhardt

 

Jeg arbejder som sygeplejerske på hospice Vendsyssel. Holder foredrag om Hospice og hvordan man kan inddrage åndelig omsorg og bede med patienter. Har lavet en opgave på et diplommodul om bøn kan lindre smerter.

 

Jeg interesserer mig for etiske spørgsmål i den politiske debat og deler Kristendemokraternes synspunkter som bl.a. modstander af aktiv dødshjælp, ønsker obligatorisk rådgivning til abortsøgende, gratis parterapi til skilsmissesøgende og arbejder på nye forslag på psykiatriområdet.

 

Jeg bor i Tårs i Nordjylland. Kommer i kirken i Kulturcenter Vendsyssel, er medarbejder i børnekirken og Netværkscafeen og frivillig i centret.

 

Jeg er gift med Tage, der er pædagogmedhjælper for psykisk udviklingshæmmede og uddannet tømrer, og vi har en datter, Elisa. Jeg er medlem af DKS, fordi det styrker og opmuntrer at dele oplevelser med andre i samme situation og med samme livsindstilling, og fordi vi kan bede sammen.

Aktuelt

2 IMG 3865

Åndelig omsorg

Hvordan indgår jeg i en dialog med patienten om hans eksistentielle behov? Hvad siger jeg, hvis patienten udtrykker, at hun er bange for at dø?

4 IMG 3901

Stress og sygepleje

Kan stress undgås i en presset hverdag? Hvordan forholder jeg mig til urimelige krav? Hvad kan jeg gøre for at opleve et arbejdsmiljø præget af overskud?

omsorgspris

Omsorgspris

DKS kalder sig ”et forum for værdig pleje”. For at fremme en værdig pleje har vi siden 2015 hvert år kåret en vinder af DKS’ Omsorgspris. Prisen går til en sygeplejerske...

litteratur

Litteratur

Her vil du finde anmeldelser af bøger, der har relation til omsorg, etik, eksistens, tro og værdig pleje. Husk, du vil også finde litteratur, der har med åndelig omsorg at gøre...

DKS nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder fra vores forening.

DKS medlemskab

Ønsker du at være medlem af vores forening.