nurse badgeNogle glimt af DKS’ historie:

  • Start: DKS blev stiftet 1958 under navnet Danske Hospitalers Kristne Kreds. I 1975 skiftede vi navn til Dansk Kristelig Sygeplejeforening, og året efter blev vi optaget som medlem af Nurses Christian Fellowship International.

  • Sommerkurser: Fra 1969-1984 blev der holdt sommerlejre for unge piger, der overvejede at blive sygeplejersker – en slags erhvervsorientering i sygepleje på kristent grundlag.

  • Undervisning: Åndelig omsorg for patienter har været en hjertesag for DKS gennem alle årene, både gennem undervisning på sygeplejeskoler og artikler i bl.a. Sygeplejersken. Desuden bidrog en arbejdsgruppe til, at åndelig omsorg blev indskrevet i bekendtgørelser for sygeplejerskeuddannelsen som obligatorisk undervisning. I en årrække holdt vi kurser i at undervise i åndelig omsorg.

  • Medlemsblad: Fra starten i 1958 blev der udgivet et medlemsblad. Senere fik det navnet ”Forum for kristen sundheds- og sygepleje” og udkom fire gange årligt. Foruden nyhedsstof indeholdt det sygeplejefaglige artikler fra en kristen vinkel og studieoplæg. Af økonomiske grunde besluttede bestyrelsen i 2010 at indstille udgivelse af bladet og i stedet fokusere på elektroniske nyhedsbreve og et årligt årsskrift.

Ønsker du at vide mere om DKS’ historie 1958-2008 så klik her. Artiklen er fra en jubilæumsbog, som udkom i 2008 i anledning af foreningens 50 års jubilæum.

 

Aktuelt

2 IMG 3865

Åndelig omsorg

Hvordan indgår jeg i en dialog med patienten om hans eksistentielle behov? Hvad siger jeg, hvis patienten udtrykker, at hun er bange for at dø?

4 IMG 3901

Stress og sygepleje

Kan stress undgås i en presset hverdag? Hvordan forholder jeg mig til urimelige krav? Hvad kan jeg gøre for at opleve et arbejdsmiljø præget af overskud?

omsorgspris

Omsorgspris

DKS kalder sig ”et forum for værdig pleje”. For at fremme en værdig pleje har vi siden 2015 hvert år kåret en vinder af DKS’ Omsorgspris. Prisen går til en sygeplejerske...

litteratur

Litteratur

Her vil du finde anmeldelser af bøger, der har relation til omsorg, etik, eksistens, tro og værdig pleje. Husk, du vil også finde litteratur, der har med åndelig omsorg at gøre...

Seneste artikler

DKS nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder fra vores forening.

DKS medlemskab

Ønsker du at være medlem af vores forening.